Ejners anekdote om at flytte til de danske småbyer

Der er flere og flere danskere, der nu til dags vælger at flytte ud af storbyerne og så enten helt ud på landet eller ud i de små danske byer. Det er mest det sidstnævnte, man oplever at folk gør, men blandt de helt unge er der dog også et betydeligt antal, der flytter ud på gårde og lignende. For nogle er det prisen, der gør udfaldet, mens det for andre er de ting, man kun kan gøre ude på landet, der tiltrækker dem. Nogle vil for eksempel gerne være landmænd, mens det for andre simpelthen bare er dejligt at komme væk fra storbyens larm og tumult. I dag vil vi dog ikke se på, hvad der får de unge mennesker til at flytte til de danske småbyer, men derimod en lidt ældre herre, som hedder Ejner.

For Ejner startede jagten på et nyt hjem, da hans kone døde af kræft. Det er desværre en historie, som mange kan fortælle nu til dags, men i stedet for at fokusere på endnu et dødsfald vil vi se nærmere på, hvordan det er at flytte til en af de danske småbyer. Ejner startede faktisk ikke med at lede efter noget i småbyerne ? han havde i stedet tænkt sig, at han ville flytte til en storby. Han havde boet det meste af sit liv med sin kone ude på en lille landejendom, hvor alle kender hinanden. Nu tænkte han, at han ville se hvordan det er at bo i en storby, så han besøgte de syv største byer i landet og derefter nogle mindre byer.

Det var først da Ejner fandt en ejendomsmægler i Sorø, han virkelig følte, at livet uden for storbyernes kaos kunne være noget for ham. Det er en lille by på Sjælland, hvor der bor knap 8000 mennesker. Det er altså på ingen måde en stor by, men samtidig kan det ikke rigtig kaldes for en landsby. Han startede faktisk med at undersøge Sorø, fordi han troede det i sig selv var en ø. Han havde nemlig allerede set på en række danske øer som for eksempel Ærø og Fejø, som han var nogenlunde glad for, men det var bare lidt for langt ude på landet for ham. Når man kommer op i alderen, så er det trods alt godt at bo lidt tættere på andre mennesker og et sygehuset.

Ejendomsmægleren overbeviste ham om, at Sorø er det bedste sted for en pensionist som ham. Byen er hverken for stor eller for lille, så de fleste ved, hvem de fleste er, samtidig med at der er en noget bedre infrastruktur end helt ude på landet. Ejner har siden fundet sit nye hjem på Sorø og er flyttet ind i det.