
8 stk.
Ingredienser
3 æg
100 g æggeblommer
100 g sukker
125 g sigtet mel
125 g mandelmel
½ spsk. vaniliesukker
3 dl piskefløde
skal af 1 citron
4 spsk. bær (hindbær, brombær, jordbær, blåbær, solbær eller hvad der haves)
Bær:
400 g bær (hindbær, brombær, jordbær etc.)
120 g sukker
1 citron
frisk mynte
Fremgangsmåde
Bærrene skylles godt og halveres evt. Vendes med sukker og citronsaft og -skal. Lad dem stå køligt, indtil kagen skal serveres. Brug frisk mynte til at pynte med inden servering.
Pisk æg, æggeblommer og sukker til det er nærmest hvidt. Tilsæt dernæst piskefløden. Vend de resterende ingredienser i dejen med let hånd, undtagen bær.
Smør kageforme (ramakiner) med lidt smør og sukker. Kom dejen i formene og kom til sidst bær på toppen. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de er let gyldne. Tag forsigtigt kagerne ud af formene og lad dem køle af.
Anret en kage på hver tallerken, kom bærkompot ved og drys tilsidst med frisk mynte.