4 pers. som appetizer/tapas
Ingredienser
vegetabilsk olie
2 tsk. hele, sorte peberkorn
1 tsk. hele sechuan peberkorn
400 g oksefilet, skåret i tern
2 spsk. risvin
groft salt
3 fed hvidløg, finthakket
2 tsk. østerssauce
2 tsk. soya
1 tsk. sesamolie
salt, friskkværnet peber
lidt fintstrimlet salat
agurk i lange, tynde strimler
Fremgangsmåde
Varm godt med olie op i en wok, til det er meget varmt. Knus alle de hele peberkorn i en morter. Kom kødtern i en skål og tilsæt 1 spsk. vand og risvin. Drys med salt og lidt friskkværnet peber. Masser det godt ind i kødet, så al væden bliver opsuget af væsken.
Del kødet i 2 portioner og frituresteg hver portion i ca. 40 sekunder hver. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og stil til side. Hæld al olien, bortset fra 1 tsk. i en skål (de kan tåle varme) og lad det køle af. Varm wokken op igen og lynsteg hvidløg i ca. ½ minut, rør i det hele tiden, så det ikke tager farve. Tilsæt de knuste peberkorn og steg i ca. 10 sekunder, rør i det. Tilsæt oksekød, østerssauce, soya og sesamolie. Lynsteg i få sekunder og vend rundt så kødet er dækket af sauce og knuste peberkorn.
Skær meget tynde strimler af agurke med en skarp kniv eller en kartoffelskræller. Tag en kødtern og lidt strimlet salat og pak det ind i en agurkeskive. Gentag til al kødet er brugt. Server straks.